Obres d'art
Cerca per
 

Socialholic

Socialholic
Editorial: Gestión 2000
Autor: Fernando i J. Polo
Disponibilitat: 2 o 3 dies
Preu: 17,95€

En el període comprès entre 2008 i 2011 el nombre d'usuaris de xarxes socials es va duplicar. Un 31 per cent d'ells entra a Facebook diverses vegades al dia. A Espanya, vuit de cada deu internautes fa servir Facebook, dels quals un 35 per cent fa servir Tuenti dedicant-li una mitjana de dues hores per sessió. Set de cada deu usuaris d'internet mòbil es connecten a alguna plataforma social a través del seu dispositiu, i el 29 per cent ho fa de forma diària. Aquestes xifres constaten que el consum de xarxes socials no és una moda passatgera sinó que és ja un hàbit.

Es perfila així la fi gura del socialholic, a qui els autors d'aquest llibre han definit com un news junkie, un addicte a l'actualitat que sent la necessitat d'estar informat constantment ja sigui per mitjà de subscripcions o per la recerca activa a la xarxa . Una persona que aprecia el valor de compartir en comunitat i s'exposa davant els altres a través dels mitjans socials a canvi d'aprenentatge, reconeixement i experiència.

Aquest llibre, fruit de l'experiència de més d'una dècada de Fernando i Juan Luis Pol en el màrqueting en mitjans socials, aprofundeix en com serà la nova relació de les empreses amb el client actual (un ésser «supersocial» i «hiperconnectat») , en l'essència d'aquests mitjans i en com monetitzar les accions a la web 2.0. A través de casos reals i desenes d'entrevistes amb els protagonistes de la transformació digital, els autors perfils lan qui és i per què ha d'importar el socialholic, una figura clau en el camí cap al nou màrqueting.

Amb la col·laboració d'ADQA
Llibres d'Empresa © 2017