Obres d'art
Cerca per
 

Marketing Online para empresas

Marketing Online para empresas
Editorial: Servidoc
Autor: McCracken
Disponibilitat: En estoc
Preu: 18,50€

Les empreses han vist com el mercat canviava les regles a causa del tremend impuls dels clients online. Unes regles que cada dia es tornen a definir de la mà de nous paràmetres i condicionants. L'ús d'Internet com a camp de treball ens allibera a tots, clients i venedors, de les limitacions del temps i l'espai. La nostra empresa pot atendre als seus clients tot el dia i estar present en tots els llocs, alguna cosa impensable fins fa poc. Els mitjans de comunicació entre les persones, els grups i comunitats s'han potenciat a nivells sense precedents. Tot això marca el ritme dels mercats i decideix qui triomfa i qui fracassa.

El desenvolupament d'una estratègia guanyadora, és a dir aquella que aconsegueix atreure i fidelitzar als clients online, s'ha de dissenyar des dels primers passos en què nostra empresa es planteja estar a la Xarxa. Aquest llibre li mostrarà com fer-se visible en Internet sigui nou o vell en aquest cosmos. Els promotors d'un producte poden impulsar la marca mitjançant l'aprofitament del poder de la Web a partir de diversos mecanismes que tractarem en aquest llibre com el creixement orgànic, tècniques de posicionament, creació de relacions i explotació dels propis compradors com a futurs col·laboradors de noves vendes.

El màrqueting online no implica que el client realitzi necessàriament la compra online sinó que el client pot rebre influències mitjançant mitjans digitals a través de diversos mecanismes (comunicacions, comunitats, xarxes socials, anuncis, etc.); el màrqueting online és el conjunt de processos que busca tant la comprensió com la resposta a les necessitats del client dins de l'entorn online.

En aquest llibre s'explicarà com està canviant la manera com s'estableixen els vincles informatius en la relació client-empresa i com el nou paradigma de la Web ha canviat, i seguirà canviant substancialment els criteris en les decisions d'avaluar, comparar o comprar un producte. S'analitzaran tots els conceptes, els components i els processos que nodreixen el màrqueting online dirigit específicament al client i s'ensenyarà a utilitzar-los de manera efectiva.

Amb la col·laboració d'ADQA
Llibres d'Empresa © 2017