Obres d'art
Cerca per
 

Radical

Radical
Editorial: Gestión 2000
Autor: Ricardo Semler
Disponibilitat: 2 o 3 dies
Preu: 18,95€

Imagini's una empresa en la qual no hi ha secretàries, ni envans que separen una oficina de l'altra, ni horaris. Una empresa en la qual els directius no estan obligats a portar corbata i se senten molt satisfets perquè ells mateixos fixen el seu propi salari, encara que, d'altra banda, solen contestar al telèfon i enviar els seus propis faxos. Uns directius als quals no els importa que els seus subordinats els posin qualificacions cada mes de forma pública. Uns empleats que també se senten molt satisfets, perquè participen en un 22% dels beneficis de l'empresa i poden revisar la comptabilitat i votar en totes les decisions importants.

Sona impossible? Doncs bé, fa més de quinze anys que una empresa brasilera dedicada a la fabricació de béns d'equip funciona precisament en aquestes condicions. SEMCO, que ocupava el lloc 56 en el rànquing empresarial del seu país, ha ascendit fins al número 4, i ho ha fet durant una crisi econòmica inimaginable.

En Radical, Ricardo Semler, un empresari de 37 anys que s'ha mostrat capaç d'obrar miracles en la pràctica, demostra amb detall que la clau de l'èxit consisteix a tractar als treballadors com a éssers humans adults. No és d'estranyar que hi hagi dos mil persones en la llista d'espera per obtenir ocupació en SEMCO.

Amb la col·laboració d'ADQA
Llibres d'Empresa © 2017